blog

De winterblues…..

Daar gaan we dan….De donkere tijd weer tegemoet!

Sommige mensen vinden het heerlijk, de warmte van de kachel, samen op de bank met een boek of film, kaarsjes aan, sloffen tevoorschijn…..

Maar er zijn ook vrouwen die het helemaal niet fijn vinden! Die met angst en beven “het vallen van de blaadjes” tegemoet zien!

Donker buiten, donker van binnen, dat is wat ze voelen. Voor veel vrouwen vergelijkbaar met wat ze voelen in de week voor de menstruatie…somberheid, emotioneel, onrustig, ongecontroleerd, futloos, laag zelfvertrouwen, verdrietig, kort aan het lontje, twijfel, naar binnen gekeerd, kritischer, sterkere emoties en meer issues die hun leven bepalen.

Kortom, de zon schijnt te kort voor deze vrouwen om zich op te laden…..en hierdoor krijgt hun zelfvertrouwen een deuk, om in de lente eindelijk weer “tot leven” te komen. 

Wat heeft dit met de herfst en winter te maken, zul je je afvragen? Dat zal ik je vertellen…in deze periode van het jaar komen honderdduizenden mensen (waarvan het merendeel vrouw is!!!) in aanraking met een winterdip/winterblues….Dit heeft te maken met de zon die minder lang en minder krachtig schijnt. Je dag-nachtritme raakt hierdoor verstoord, wat vervolgens invloed heeft op je slapen en stemming. Stress neemt toe en voor je het weet zit je in zo’n neerwaartse spiraal….

Hoe zonde is dat????? Ieder jaar opnieuw opzien tegen de herfst en winter???? Dat is gewoon de helft van het jaar waar je het dan over hebt! En het hoeft niet hè, want je kunt er ook voor zorgen dat je je gewoon het HELE jaar lekker voelt!  

Zelfverzekerd genieten van jouw leven, ook in de herfst en winter, dat is wat ik bedoel! Wat zou dat je opleveren???? Denk daar eens serieus over na! 

Ik weet het wel hoor! En ook dat het zo dus echt kan zijn! 

Nou kun je aan die zon niet zoveel doen…..maar wel aan een aantal andere factoren! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je in de maanden met de R vitamine D3 inneemt! Een tekort aan dit vitamine kan drastische gevolgen hebben (en niet alleen op het gebied van stemming)….Ook sporten (of bewegen) zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen! En praat over hoe je je voelt, stop het niet in de doofpot, want dat brengt je alleen maar verder in de problemen…

Als je daarnaast (oneerbieding gezegd) je shit opruimt en je leven niet laat leiden door negatieve emoties en belemmerende overtuigingen (die je over jezelf bent gaan geloven), of als je niet de neiging hebt om te verzanden in die oude patronen waar je steeds maar weer opnieuw intrapt, kortom, als je je “oud zeer” opruimt, dan kan je leven zoveel leuker zijn, echt waar!

Als je nu denkt…..JA!!!!! Dat wil ik! Neem dan contact met me op. Liever vandaag dan morgen, want des te eerder kan jij ook deze herfst en winter weer genieten van al het moois van deze seizoenen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *