blog

Wat je al niet kunt leren van je kinderen….

Gisteren deden mijn man, mijn 10-jarige zoon en ik een spelletje: “Let’s talk”. Het is een vragenspel waarbij je vragen beantwoordt over jezelf en de mensen waar je het mee speelt. Het gaat niet om winnen, maar om jezelf en de anderen beter te leren kennen. Ook over wat je belangrijk vindt in het gezin, of wat je nog eens met z’n allen zou willen doen…dat soort vragen.

Waarom ik nou met mijn oren zat te klapperen? Wat ik al zei, mijn jongste is 10 jaar (ja, oké, hij is een slimmerd en een gevoelig, nadenkend kind, maar toch….) en hij kreeg de vraag: “Waar word jij gelukkig van?” Weet je wat hij zei? “Ik word gelukkig van mijzelf zijn!”

Prachtig toch? En zo leeft hij ook echt! Natuurlijk wil hij ook graag vrienden hebben en gaat hij wel eens mee in de dingen die anderen doen, waarvan hij weet dat het niet altijd handig is, maar hij is vaak gewoon zichzelf, onafhankelijk van wat anderen vinden. Hij laat zich niet vertellen wat te doen en als anderen daar iets van vinden, dan kan hij dat heel makkelijk naast zich neer leggen. Dit maakt hem tot wie hij is en je weet wat je aan hem hebt. 

Ik vond het zo bijzonder dat hij hiermee kwam, in plaats van gamen, leuke uitjes, vakantie of wat dan ook. Als je denkt dat het daarmee ophield, dan heb je het mis…

Één van de volgende vragen was: “welke eigenschap van de andere deelnemers zou jij willen hebben?” Bij mijn zoon kwam naar voren dat we zijn puurheid en de manier waarop hij geniet van het leven zo mooi vinden. Weet je wat hij toen zei?????

“Je bent niet ‘zomaar’ een mens, maak gebruik van je leven!”

Ik schrijf het nog een keer: “Je bent niet ‘zomaar’ een mens, maak gebruik van je leven!” Had ik al gezegd dat hij 10 is??? Ik dacht even dat ik van mijn stoel werd geblazen…

Daarom moest ik dit met jullie delen. Als jij nu geen gebruik maakt van je leven….neem dan actie!!! Actie om WEL te leven, blij te zijn met wie je bent en tevreden met hoe je de dingen op JOUW manier doet! 

“Hoe dan?” Zul je je misschien afvragen? Nou, dat is simpel…..Maak nu een afspraak met me en kijken samen of Creatrix® voor jou de methode is om alles wat je niet meer dient (belemmerende overtuigingen, oude patronen, oud zeer en negatieve emoties) op te ruimen!

Heb je enig idee wat er gebeurt , als je al die onnodige ballast kwijt bent???? Sinds ik mijn rugzak geleegd heb, kan ik ademen met mijn hele longen, in plaats van met de helft! Ik voel me eindelijk niet meer verloren, doe de dingen op MIJN manier, ben gestopt met mijzelf saboteren, ben af van mijn onrust, voel me niet meer tekortschieten, voel geen angst meer en kan ik eindelijk tevreden zijn met wie ik ben!!!!

Ik moet je wel even waarschuwen….voor dit traject is 100% motivatie nodig! Dus neem alleen contact op als jij er nu voor de volle 100% klaar voor bent om aan te pakken en los te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *