blog

Ze had toch juist al zoveel opgeruimd van de dingen die haar al lang niet meer dienden???

Vorige week werd ik gebeld door een cliënt (die na een Creatrix® traject een enorme transformatie heeft doorgemaakt), met de mededeling dat haar man niet zeker wist of hij met haar verder wilde.

Ze was verdrietig, maar voelde tegelijkertijd dat ze niet lijdzaam af wilde gaan zitten wachten wat zijn besluit zou worden. Ongeloof en verwarring maakten nog deel uit van haar gedachten…Zeker nu hij net met dit verhaal kwam terwijl zij juist zo goed bezig was om zichzelf weer te hervinden. Want jeetje, ze had toch juist al zoveel opgeruimd van de dingen die haar -maar zeker ook haar gezin-  al lang niet meer dienden. Ze begreep er niets van, wist niet waar het schip zou stranden, had stress en sliep daardoor slecht, maar ondertussen was ze vastbesloten verder te gaan met haar eigen proces. Daarom wilde ze met mij kortsluiten hoe ze nu het beste verder kon.

Er is geen weg meer terug

Wat ik dan zie, is een vrouw -die ondertussen zelfverzekerd in het leven staat door het traject dat ze bij me volgde- feilloos aanvoelt dat ze verder moet, nee verder wil, ongeacht de situatie waar ze in zit. Deze vrouw heeft al zoveel negatieve bagage los gelaten, dat ze weet dat er geen weg meer terug is! Ze komt in actie, ook in barre tijden die ze ècht niet aan had zien komen! Dus in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, belt ze mij, om te overleggen wat ze kan doen om haar stressniveau snel te verlagen.

Mijn hart maakt een sprongetje

Dit soort situaties zorgen er bij mij voor dat mijn hart ècht een sprongetje maakt! (natuurlijk niet het verhaal dat ze vertelde, maar wel wat ze er vervolgens mee deed). Deze vrouwen, die zooooooo ongelooflijk gemotiveerd zijn om door te zetten, die ook al geproefd hebben van hoe het leven kan zijn zonder issues, deze vrouwen, zijn er echt helemaal klaar voor om de beste versie van zichzelf te worden, waardoor ze eindelijk de mogelijkheden in zichzelf zien, om goed voor zichzelf te zorgen.

Die verlammende stress….

Het probleem is vaak dat vrouwen zich slachtoffer voelen van de situatie waar ze in zitten en het gevoel hebben dat ze geen kant op kunnen of dat het hen overkomt. Stress heeft dan vaak zo’n verlammend effect, waardoor ze uiteindelijk niets doen, met als gevolg dat de situatie er niet beter op wordt…toch????

Dus in plaats van te blijven hangen in die stress en in emoties als pijn, verdriet, angst en boosheid, ben je er veel meer bij gebaat om (oneerbiedig gezegd) gewoon je shit op te ruimen en je stressniveau te verlagen. Daardoor ben je namelijk veel beter in staat om de dingen te lijf te gaan die zich ineens voordoen.

Wat kun je zelf doen?

Waarschijnlijk denk je nu: “Ja lekker makkelijk, maar waar zit dat knopje dan, waardoor ik mijn stressniveau verlaag?”

Als je dat inderdaad denkt, let dan even goed op….

Want echt, het kan zo makkelijk zijn! Zo is er een hele korte ademhalingsoefening die direct je stressniveau verlaagt. het enige wat je hoeft te doen bij deze oefening, is gedurende minuten kort in en lang uit te ademen. Iedere ademhaling opnieuw. Deze manier van ademhalen breekt je stresshormoon af, waardoor je vervolgens besluiten kunt nemen vanuit helder denken. Een ander (niet onbelangrijk) voordeel hiervan is dat je veel beter zult kunnen slapen! Altijd fijn, toch?

Kun jij meer tips gebruiken om je stressniveau te verlagen of wil je weten hoe je je issues makkelijk en snel op kunt ruimen? Kijk dan vooral eens rond op mijn website! Er is van alles te halen, van gratis e-book en webinars, tot blogs en informatie over hoe ik werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *