blog

Ik ben wie ik ben…of toch niet?

Weet jij wie je bent?

Ik vind het leuk om zo af en toe een test in te vullen,  gewoon om te zien of het een beetje klopt met hoe ik mijzelf zie. Een persoonlijkheidstest (DISC) bijvoorbeeld of een  EQ-test, een balanstest, of andere testen van dezelfde aard. Ik doe deze testen niet om alles aan op te hangen, maar eigenlijk uit nieuwsgierigheid, omdat ik me altijd afvraag of zo’n test daadwerkelijk zinvol is om in te vullen. Bovendien deed ik een DISC voor mijn opleiding tot Transformologist® en wist ik gewoon dat het nu allemaal anders zou zijn (wat de test inderdaad ook aangaf).

Nu deed ik er de afgelopen week 2, totaal verschillend, de een over waar ik me mee bezig zou moeten houden en de ander over hoe ik in het leven sta. Het grappige is nu dat ik bij beiden deze keer bevestigd werd in mijn ZIJN! Beide testen gaven aan dat ik een enorme liefde voor het leven voel en dat klopt als een bus! Vroeger zag ik mijzelf niet oud zijn, het leek me wel prima als het met 50/60 klaar zou zijn. Dat veranderde al toen ik “mijn prins in de witte eend”(dat is een ander verhaal, maar wel leuk om eens te delen) trof. Toen vond ik 82 wel mooi. Ondertussen ben ik zover dat ik 82 wel erg jong vind….hahaha…

(oke, toch even over die prins….Toen wij trouwden, reden we met  een witte cabrio-eend. Mijn man is gek van eendjes en had deze op de kop getikt voor een appel en een ei. Er moest wel wat aan gedaan worden voor we ermee konden rijden, maar ach, dat zou wel goed komen…..uiteindelijk hebben we avonturen met dat ding beleefd, want hij moest naar een garage gesleept worden omdat hij van ellende aan elkaar hing en dus helemaal uit elkaar moest voor onze trouwdag. Op een gegeven moment zag ik er geen brood meer in, want er stond alleen nog een motor op wielen….Het scheelde niet veel, of we hadden met een taxi moeten gaan hihihi…Maar….eerlijk is eerlijk, hij is prachtig geworden en het was fantastisch om met die prachtige auto naar het kasteel te rijden waar we trouwden. Je snapt, dat ik daarom geen prins op een wit paard heb, maar in een witte eend).

Verder met mijn  test nu….Want wat ook uit beide testen kwam, was dat ik geaard ben en een open hart heb. Ook beiden een schot in de roos voor mij, want inderdaad, ik voel me goed en energiek en er is een  verbinding met de vrouwen die ik help, of dat nou orthomoleculair of Care for Women is (wat voor mij in elkaars verlengde ligt). Dat is ook de reden dat ik soms wel van de daken wil schreeuwen dat er hulp is en dat je zeker niet hoeft te blijven lopen met allerlei klachten.

Ik ben eigenlijk  heel benieuwd of jij ook weleens een test doet, gewoon “voor de leuk”, als bevestiging, of misschien wel om je richting te vinden…En als je zo’n test doet, herken je dan veel van jezelf of is het is het allemaal nieuw wat je dan leest?  Oftewel, weet jij wie je bent en durf je te zeggen dat je blij met jezelf bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *