Uncategorized

Soms voel ik me zo gefrustreerd

2021, alles lijkt mogelijk, maar ondertussen…

Ik zeg het wel vaker, we kunnen in deze tijd karretjes naar Mars sturen om daar onderzoek te doen. Dat zegt wel wat, toch, over de enorme techniek en kennis die er is op de wereld? We zijn tot grootse dingen in staat, toch??? 

Daarom frustreert het me ook iedere keer weer en snap ik er niks van dat ondertussen vrouwen met hormonale problematiek zich niet geholpen en begrepen voelen! Hoe is dat toch mogelijk, dat we zover zijn, maar ondertussen eigenlijk zo achterlopen? 

Vorige week was weer zo’n week, waarin ik een aantal vrouwen zag in mijn praktijk waarbij door andere hulpverleners geen – of de verkeerde hulp was ingezet… 

Als een gynaecoloog aangeeft weinig te weten over (bio-identieke) hormoonsuppletie (dit zijn hormonen te gebruiken in de overgang) en vervolgens dus ook maar de helft van de 2 middelen die nodig waren voorschrijft, dan zakt mijn broek al af en denk ik: “HOE DAN???” 

Als vervolgens 2 huisartsen niet serieus omgaan met afwijkende bloeduitslagen, dan ben je mij echt kwijt! Ter verduidelijking, het gaat hier om iemand met een zeer laag gehalte van vitamine D, wat nogal wat klachten geeft en een andere vrouw met een te hoog vitamine B6 gehalte, wat notabene onomkeerbare neurologische klachten kan geven!!!

Echt serieus, dan snap ik op zo’n moment even niets meer van de wereld!

HOE kan het zo zijn dat die zorg voor vrouwen zó achter blijft lopen? We zijn er ondertussen allemaal van doordrongen dat het bij vrouwen anders werkt dan bij mannen, toch? Waarom blijft het dan toch zo moeilijk om de zorg daarop aan te passen en om vrouwen met hormonale problematiek echt goed te helpen? 

Oké…voor alle duidelijkheid: De overgang is niet alleen opvliegers, met PMS ben je niet alleen kort aan je lontje en menstruele klachten gaan niet om een beetje buikpijn! Dit zijn serieuze klachten die om een serieuze aanpak vragen! 

Wat ik alle hulpverleners zou willen toeschreeuwen????? ”Luister naar je cliënt en kijk niet alleen naar de klacht waar ze mee komt. Nee, kijk naar het geheel en denk verder dan je neus lang is! 1+1=3, als je linken legt en de juiste actie onderneemt!

Zorgprofessional en niet genoeg kennis van hormonale klachten? Graag leg ik je het één en ander uit! 

Ben jij een vrouw met hormonale klachten? Of heb je allerlei vage klachten die je niet kan duiden? Blijf hier dan niet mee lopen!!! 

ER IS HULP en er is van alles aan je klachten te doen!!! Dit hoeft niet zo te zijn!

Voel je vrij om contact met me op te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *