blog

En toen was 2020 bijna ten einde.

Wat een jaar was het!!!! De hele wereld op z’n kop. Corona deed z’n intrede en toen zaten we “zomaar” met z’n allen in een achtbaan, zonder uit-knop….Voor velen een ontzettend moeilijke tijd, met onzekerheden die huizenhoog waren en nog zijn. Anderen vonden het wel prima en genoten van het “back to basic” gevoel. 

Wat mij vooral is bijgebleven van de beginperiode is het gevoel van saamhorigheid! Met z’n allen 1 doel: Corona verslaan! Wij (mijn liefste man en ik), schreven er zelfs een song over: “De wereld door elkaar”, om iedereen een hart onder de riem te steken.

Er werden prachtige nieuwe ideeën geboren en de creativiteit ontpopte op de meest verrassende plaatsen. Het voelde voor velen ook als een tijd van bezinning. Kwaliteit-tijd met het gezin, de uitjes die we maakten waren naar het bos, we shopten alleen voor de noodzakelijke dingen en in huis kwamen we eindelijk toe aan de dingen die al zo lang moesten. 

Ook onze gezondheid leek weer prioriteit te krijgen, zowel lichamelijke- als mentale gezondheid. Ik denk dat er nog nooit zoveel mensen bezig waren met mindfulness, yoga, meditatie, wandelen, ontspanning, gezonde voeding(s-supplementen) en fietsen als ooit tevoren! Sommigen deden dat om te voorkomen dat ze corona zouden krijgen, of om hun stressniveau (in deze bizarre tijd) te verlagen,  terwijl anderen er nu eindelijk gewoon eens de tijd voor voelden om goed voor zichzelf te  zorgen. Wat de reden ook was, ik ben blij dat zo velen er mee aan de slag gingen. Tenslotte hebben we maar 1 leven en 1 lichaam en daar mogen we best voorzichtig mee omgaan!

In deze tijd ervaren velen een hoog stressniveau en dat heeft een enorme impact op je lichaam, hormonen en geest. Het is niet alleen maar negatief, want het zorgt er ook voor dat we in actie komen, maar….na die actie mag het dan weer terug in de “spaarstand”. We hebben helaas geen knopje, wat je even om kan zetten, waardoor de stress “uit”gaat, maar er is wel van alles aan te doen om je stressniveau te verlagen. Ik benoemde er al een aantal, zoals mindfulness en wandelen, maar soms is er meer nodig. Als je namelijk steeds op je tenen loopt, of continu “aanstaat”, dan is het écht tijd voor actie! Dat aanstaan is echt een vrouwending.  Veel van ons ervaren dat ze iedere dag opnieuw continu moeten doen, denken, beslissen, helpen, zorgen, werken en multitasken en dat zorgt voor enorme stressverhoging. Geen wonder dat burn out’s vooral vrouwen treft!

Herken jij jezelf hierin?….Stop dan NU even met wat je aan het doen bent (tenzij het ontspannend is), ga even zitten, haal een paar keer diepe adem en bedenk je wat jij nodig hebt, of kunt doen om ervoor te zorgen dat je ook, zo nu en dan, even “uit”staat! Weet je het niet, of weet je niet waar te beginnen? Neem dan contact met me op, help ik je op weg!

Om je alvast een beetje op weg te helpen, is er een initiatief ontstaan op facebook, https://www.facebook.com/groups/211440133881916, van meer dan 20 kinder-, gezins- en vrouwencoaches! Samen gaan we jullie, de eerste 10 dagen van het jaar,  (gratis)inspiratie geven, om zo 2021 een goede, ontspannen en gezellige start te geven. Je kunt er oefeningen, tips, lezingen, doe- en maakdingen en spelletjes vinden. Als dat niet stressverlagend is!!!!

Al meer dan 400 mensen hebben zich aangemeld, dus het gaat fantastisch worden! Zie ik je daar?

Mijn missie?

Vrouwen zelfverzekerd laten genieten van HUN leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *